Overloon, oktober 2018
De sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl heeft de sleutel ontvangen van de nieuwe werkplaats en kantoor in Overloon. Het bedrijf groeit zo hard dat uitbreiding naar een eigen pand noodzakelijk werd. In de werkplaats worden professionele bijenhotels geproduceerd en is er voldoende ruimte voor opslag. In het kantoor worden de marketing- en salesactiviteiten alsmede back-office werkzaamheden samen gebracht.
Uitbreiding noodzakelijk
Uitbreiding naar een eigen pand werd noodzakelijk wegens de groei van het bedrijf. In de nieuwe werkplaats is voldoende ruimte voor opslag en voor het produceren van grote bijenhotels op aanvraag voor o.a. gemeenten, natuurgebieden en bedrijven. Met de laad- en losruimte voor het montageteam, die in heel Nederland en België opereert, is een grote wens in vervulling gegaan. Ook het laden en lossen van producten afkomstig van samenwerkende sociale werkplaatsen uit de regio wordt nu een stuk gemakkelijker en efficiënter.
Werkplekken
Het aantal werkplekken is uitgebreid, waardoor de medewerkers veiliger en schoner kunnen werken. Door de nieuwe werkplaats kan men tevens de machines ruimer en overzichtelijker plaatsen. De eindproducten kunnen overzichtelijker in de stellingen worden gezet waardoor een efficiëntere uitlevering wordt gerealiseerd. De nieuwe werkplekken zorgen voor een fijne werksfeer en brengt de productiviteit en logistiek naar een hoger niveau.
Verbouwing
Bianca Pouw, eigenaar van Bijenhotelkopen.nl vertelt enthousiast: “De lokale aannemer is direct met de verbouwing van het pand begonnen. Een scheidingswand heeft de grote hal van de verhuurder opgedeeld en voor ons een mooie ruimte gecreëerd. In eigen beheer zal ook het kantoor worden verbouwd. De samenwerking is prima verlopen. Aan duurzaamheid is gedacht door vrijgekomen materiaal zoveel mogelijk te herbruiken en de werkplaats in de toekomst te voorzien van LED-verlichting. We zijn erg blij met alle hulp van familie, vrienden, dorpsgenoten en lokale ondernemers. We wilden onze eigen werkplaats perse in Overloon realiseren. We vinden het belangrijk om zowel een sociale, duurzame als economische waarde te leveren aan onze dorpsgemeenschap.”.
Showroom
Met de nieuwe werkplaats en het kantoor wordt het nu ook mogelijk om het product- en dienstenaanbod beter te presenteren. In het gedeelte tussen werkplaats en kantoor zal een showroom worden gerealiseerd. Maar ook de mooie, groene buitenruimte rondom het pand zal, waar mogelijk, worden ingezet als “levende showroom”.
Werkleerplekken
Als sociale onderneming biedt Bijenhotelkopen.nl mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid om weer in het arbeidsproces te komen. In samenwerking met jobcoaches van het UWV en de gemeente Boxmeer worden diverse werkleer en werktaal trajecten aangeboden zodat deze mensen (weer) een plek krijgen in de maatschappij.
Feestelijke opening
Zodra de gehele verbouwing is afgerond zal er een feestelijke opening plaatsvinden. De datum zal te zijner tijd worden gecommuniceerd.
Over Bijenhotelkopen.nl
De sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl wil door het leveren van professionele bijenhotels bijdragen aan de natuurlijke ondersteuning van wilde bijen en andere bestuivende insecten. Professionele nestgelegenheid is van essentieel belang voor de wilde bijen. Bijenhotelkopen.nl verschaft met de duurzaam geproduceerde bijenhotels de mogelijkheid aan bedrijven, instellingen én particulieren om een steentje bij te dragen aan het beschermen van de wilde bijen. De bijenhotels worden met de hand gemaakt van Nederlands hout. De productie vindt plaats in de eigen sociale werkplaats in Overloon. Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met 3 sociale werkplaatsen in Venray, Venlo en Helmond, waar men onder het motto “no social waste” werk verschaft aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aangesloten als partner bij Nederland Zoemt, The Pollinators en NL Greenlabel.

Meer informatie over bijenhotels en de bij-beschermende inspanningen van Bijenhotelkopen.nl en haar partners is te vinden op www.bijenhotelkopen.nl.

Meer informatie:

Bijenhotelkopen.nl
Bianca Pouw / eigenaar
Tel. 06-40953912
Email: info@bijenhotelkopen.nl