Ga voor zonnestroom en help Gemeenschapshuis De Pit er ook aan!

Duurzaam bezig zijn wordt steeds meer de standaard. Dat kan ook niet anders willen we de toekomst gezond trotseren. Heeft u al duurzame initiatieven ontwikkeld? Voor inwoners in de omgeving van Overloon wordt dat nu heel gemakkelijk. Op gemeenschapshuis de Pit zullen zonnepanelen verrijzen, waarvan u de eigenaar kunt worden. Energiecoöperatie Duurzaam Overloon organiseert op 12 april om 20.00 uur een informatieavond in Gemeenschapshuis De Pit, 14 Oktoberplein 2 in Overloon. 

Stijn Heijs, initiatiefnemer van Energiecoöperatie Duurzaam Overloon legt uit. “Geen omkijken naar aanleg, onderhoud en verzekering van zonnepanelen en toch profiteren van de voordelen. Dat is kort gezegd het idee. Het gemeenschapshuis, eventueel aangevuld met het dak van het Oorlogsmuseum wordt vol gelegd met zonnepanelen. Een aantal zonnepanelen samen vormen een Zonnestroomdeel. Inwoners van de zogeheten postcoderoos (in dit geval de postcodes 5825 Overloon, 5844 Stevensbeek, 5826 Groeningen, 5821 Vierlingsbeek, 5817 Smakt, 5804 Venray, 5815 Merselo, 5816 Vredepeel, 5843 Westerbeek en 5824 Holthees) kunnen eigenaar worden van deze zonnestroomdelen. Als eigenaar ontvangt u over de opgewekte hoeveelheid energie een belastingkorting. De energiecoöperatie verkoopt de door u opgewekte elektriciteit en geeft u een financieel rendement (afhankelijk van de energieprijzen tussen de 4,5 en 6).”

Kortom snel en makkelijk een bijdrage leveren aan een lokaal duurzaam project en zelf besparen op uw jaarlijkse energiekosten zonder uw eigen dak te gebruiken. Dat heet ‘Samen gaan we voor groen’! Kortom tijd voor een “Pitstop”!

Meer informatie is te vinden op www.overloonduurzaam.nl. Een vraag e-mailen kan ook via info@overloonduurzaam.nl.