Jaarvergadering 20 juni 2017 Een Goei Leven

Dinsdag 20 juni vond de jaarvergadering plaats van de OVRV bij Restaurant de Overbeek in Vierlingsbeek. De avond stond in het teken van We Are Food 2018. Brabant is uitgeroepen tot een van de 4 Europese regio’s die in 2018 in het teken staan van de gastronomie.

De avond werd met humor gepresenteerd door Christel de Laat (bekend van TV Omroep Brabant). Burgemeester Karel van Soest en Ad Berends van Ontdek Mill hebben de ondernemers meegenomen in het plan “Een Goei Leven” dat gemaakt is voor het Land van Cuijk.

Bewust Bourgondisch Leven

Brabanders zijn gezellig maar ook een beetje lomp. Wij zijn niet van de mooie woorden, maar wij brengen een grote pan soep als er iemand ziek is. Hier kom je niet aan de voordeur maar achterom en dan doe je “effe een bekske koffie “. Dit zijn onze rituelen.

De basis van Een Goei Leven ligt in het herstellen van verbindingen in het Land van Cuijk. De verbinding tussen consument en producent, boer en burger, tussen mens en natuur en tussen mensen onderling.

De wereld bevolking blijft groeien. We putten de aarde uit. Door de nieuwste technieken kunnen we meer en veiliger voedsel produceren. Ons bestaan wordt steeds drukker en we raken de verbinding met onze omgeving en voeding kwijt.

Tijdens de avond zijn er vier grote brainstormgroepen samengesteld die aan de slag zijn gegaan met plannen en (bestaande) activiteiten om verbindingen te herstellen tussen bedrijven, consumenten en milieu. Deze activiteiten gaan in 2018 plaatsvinden in de zuidelijke dorpen van de gemeente Boxmeer en zullen later bekend gemaakt worden. Een bijzondere avond waarin bewustzijn en leefbaarheid sterk naar boven zijn gekomen en daar zijn wij als inwoners van Land van Cuijk – Een Goei Leven trots op.

Op de foto:

Ad Berends van Ontdek Mill, Christel de Laat van TV Brabant en de eerste twee ambassadeurs van Een Goei Leven, burgemeester Karel van Soest en voorzitter van de OVRV Piet Verbeeten.

Fotos: Foto-Albert Overloon.